Laze 19, 4000 Kranj, Slovenija info@laser-cepin.si +386 4 23 14 600
 

Novice

Zeleni prehod s proizvodnjo dušika

Podjetje Laser Čepin je predano zagotavljanju vrhunske kakovosti storitev preoblikovanja pločevine in rezkanja, hkrati pa tudi trajnostnemu razvoju in zelenemu prehodu. Zavestni smo pomembnosti inovacij in se nenehno trudimo, da naše delovanje postane čim bolj ekološko usmerjeno in energetsko učinkovito.

Naše zadnje tehnološke pridobitve vključujejo nakup generatorja dušika INFINIT PSAL® znamke AIRCO®, ki omogoča lastno proizvodnjo visoko čistega dušika, nepogrešljivega v procesu laserskega rezanja pločevine in laserskega varjenja. Ta pristop izboljšuje našo energetsko učinkovitost in zmanjšuje ogljični odtis, saj zmanjšujemo potrebo po zunanji dobavi in logističnih stroških.

Proizvodnja dušika

V podjetju Laser Čepin uporabljamo generator dušika, ključnega pomena v procesih laserskega razreza pločevine in laserskega varjenja. Proces proizvodnje se začne z zajemom zraka iz atmosfere, ki se najprej prečisti v enoti za predfiltracijo. Ta korak je bistven za odstranjevanje nečistoč, kot so oljni hlapi in delci, kar zagotavlja čistost kompresiranega zraka pred vstopom v adsorpcijske rezervoarje.

V adsorpcijskih rezervoarjih se selektivno odstranijo molekule kisika in zniža točko rosišča pod tlakom, kar rezultira v proizvodnjo, suhega in izjemno čistega dušika. Ta dušik se nato shrani v zbiralnik, preden se stisne na 300 barov v visokotlačnih jeklenkah. Ta rešitev za shranjevanje nam omogoča brez težav pokrivati vrhunce porabe.

Sodoben obrat je opremljen tudi z opremo INFINIT TOUCH PANEL, ki neprekinjeno spremlja in beleži ključne parametre, kot so temperatura stisnjenega zraka, točko rosišča pod tlakom in čistost dušika. Neprekinjen nadzor, skupaj z visokokakovostnim aktivnim ogljem in tehnologijo CMS (sito na osnovi ogljikovih molekul), zagotavlja optimalno učinkovitost proizvodnje dušika s čistostjo do 6,0.

Energetska učinkovitost in stroškovna učinkovitost

Generator dušika je opremljen z energetsko učinkovitimi motorji in sistemom za visokotlačno filtracijo, kar delovanje naredi ne le zanesljivo, temveč tudi stroškovno učinkovito. Sistem omogoča enostavno nadgradnjo z dodajanjem več snopov jeklenk po potrebi, kar zagotavlja neprekinjeno dobavo dušika.

Z integracijo teh naprednih tehnologij podjetje Laser Čepin d.o.o. stoji v ospredju učinkovite in trajnostne proizvodnje, ki zadovoljuje potrebe naših poslovnih partnerjev na področju laserskega rezanja pločevine in laserskega varjenja.

 

Kako to koristi vam, našim strankam?

Z zmanjšanjem okoljskega vpliva in povečanjem učinkovitosti naših procesov vam lahko zagotovimo boljše storitve, konkurenčne cene in izdelke višje kakovosti. Naša zaveza k trajnosti in inovacijam lahko dodaja vrednost tudi vašemu poslovanju, saj ste del verige, ki podpira okoljsko odgovorne prakse. Posebej smo ponosni na svoje napredne zmogljivosti laserskega razreza pločevine in laserskega varjenja. Z uporabo najnovejših tehnologij zdaj delujemo z bistveno nižjimi emisijami CO2, kar zagotavlja vrhunsko kakovost izdelave in minimalni vpliv na okolje.

 

Prihodnji koraki in inovacije

Zavedamo se, da je zeleni prehod potovanje, ne cilj. Načrtujemo nadaljnje korake za izboljšanje svojih operacij in zmanjšanje okoljskega vpliva. Vabimo vas, da spremljate naše nadaljnje inovacije in se pridružite našemu prizadevanju za bolj trajnostno prihodnost. Naša prihodnja smer vključuje koriščenje naprednejših tehnologij za preoblikovanje pločevine in rezkanja, ki bodo še dodatno zmanjšale porabo energije in odpadkov.

 

Bodite povezani z nami

Da bi ostali povezani in redno spremljali posodobitve o naših najnovejših projektih, vas vabimo, da sledite našemu LinkedIn profilu. Na LinkedInu delimo vpoglede v novosti in dogajanja v podjetju.

Sledite nam na Laser Čepin LinkedIn profilu.